воскресенье, 16 марта 2014 г.

Місячник боротьби з туберкульозом.

   24 березня оглошено днем боротьби з туберкульозом.

Це небезпечне та важке захворювання. Часто люди вважають, відчуваючи слабкість, що вони просто перевтомилися або у них простуда.

     Туберкульоз - інфекційне захворювання, викликане збудником (паличкою Коха). Частіше за все зараження проходить повітряно-крапельним шляхом. Хворий з "відкритою" формою туберкульозу при кашлі виділяє в повітря разом з крапельками макроти або слини паличку Коха. Людина, яка знаходиться поряд і вдихає ці заражені краплі, може бути інфікованою .Найбільш вразливі до цієї хвороби люди з низьким імунітетом.

 Симптоми захворювання туберкульозом:

  •  кашель більше 2-3 тижнів;
  • кров у макроті, яка виділяється при кашлі;
  • підвищена температура без явних причин більше 5-7 днів;
  • важке дихання та біль в грудях;
  • зниження ваги тіла;
  • відсутність апетиту;
  • постійна слабкість, пітливість, особливо вночі.

   Та захистити себе можна. Відповідно до "Закону України "Про боротьбу з туберкульозом" дітям проводять профілактичні щеплення. Слід відмовитися від шкідливих звичок (алкоголь, куріння, наркотики). Дотримуватися правил особистої гігієни. Налагодити повноцінне та раціональне харчування з достатнім вмістом вітамінів та мінералів для підтримки імунітету.
Корисним також буде заняття фізкультурою, загартовуванням. Слід уникати перевтомлень та негативних емоцій, розумових та фізичних перевантажень.

Про все це розповіла учням колишня учениця нашої школи, а тепер лікар-фтізіатр в м. Запоріжжі Куркула Світлана Анатоліївна. Вона завітала в гості до матусі (Залужної Тетяни Михайлівни) і з задоволенням провела заняття з малюками. За що ми їй дуже вдячні.


 Будьте здорові!   Бережіть своє життя!


Комментариев нет:

Отправить комментарий